Almanya'da Dil Okulu

Almanya Dil Okuluna Kimler Başvurabilir?

Almanya'da 90 günü aşan bir dil okulunda eğitim görmek isteyen kişiler Almanya dil okulu vizesi almalıdır. Almanya yoğunlaştırılmış dil kursu vizesi başvurusu yapılabilmesi için devam edilecek olan kursun haftada en az 18 saat ders programı olmalıdır.

Almanya Dil Okulları Eğitim Programları Nelerdir ?

Almanya Mannheim'deki dil okulumuzda Genel Almanca, Yoğun Almanca, İş Almancası, Doktorlar ve Hemşireler için Almanca,Goethe, Telc ve TestDAF Sınav Hazırlık, Almanca Üniversite Hazırlık Yılı programları sunulmaktadır.

Almanya Dil Okulları Eğitim Sistemi Nasıldır ?

Öğrencinin dil seviyesine bakılmaksızın, farklı seviyelerde öğrenciler için eğitim sunulmaktadır. Seviyenize bağlı olarak kur bitirmek için gereken süre okullara göre farklılık göstermektedir.

Almanya Dil Okuluna Çalışma İzni Veriyor Mu?

Almanya. Almanya'da dil okulu öğrencilerine haftada 20 saat çalışma izni verilir. Ancak bu iznin alınabilmesi için öğrencinin dil kursunun tam zamanlı olması ve haftada en az 18 saat ders içermesi gerekmektedir.

Almanca Öğrenmek Ne Kadar Sürüyor?

    Yoğun kurs haftada 20 ders
A1 Başlangıç   10 hafta
A2 Elementary Almanca   10 hafta
B1 Orta Seviye Almanca   10 hafta
B2 Orta-Üstü Almanca   10 hafta*
EN ÇOK MERAK ETTİKLERİNİZ

18 ile 35 Yaş Arası ve En Az Lise Mezunu Olanlar için Uygun Bir Programdır.

Evet, Eşiniz ve 18 Yaş Altı Çocuklarınız ile Gidebileceksiniz.

Evet,Öncesinden Denklik işlemlerinizin Uygun Eyelatten Yapılması Gerekmektedir.

Ausbildung Tercih Ettiğiniz Alanda Hem Teorik Hem Pratik Eğitim Aldığınız,Aynı Zamanda Yine Tercih Ettiğiniz Alanda Çalışarak Gelir Elde Ettiğiniz,Bir Nevi Mesleki Eğitim Programıdır.

Ausbildung programı genellikle 3 yıl sürmektedir ancak bu süre katılmak istenen alana göre değişiklik gösterebilir.

Evet, B1 Seviyesinde Tercihen B2 Seviyesinde Almanca Bilgisi istenmektedir.Anlaşmalı Kurumlarımıza Yönlendirilmektedir.

Ausbildung kapsamında birçok farklı meslek alanı mevcuttur. En çok talep gören meslek grupları ise; Sağlık alanları: hemşirelik, hasta bakıcılık ve hemşire yardımcılığı gibi meslekler, Yazılım alanları, Gastronomi, Kuaförlük,Dijital pazarlama gibi alanlardır.

Meslek grubuna göre değişmekle birlikte, sağlık alanları için genellikle 1100 Euro’dan başlayan aylık gelirler, diğer meslek gruplarında 1400 Euro civarlarından başlayabiliyor. Katılımcılar genellikle ilk senelerde sonraki senelere kıyasla daha düşük bir ücret alırlar ancak ilerleyen senelerde gelirleri artmaktadır.